Fotografiewandeling


Fotografiewandeling Bourtange met high tea (7km)Za 9 april 2022. Start: 13:00u.

Historie, Natte Horizon en oudhollandse lekkernijen

Tijdens deze fotografieworkshop wandelen we langs en door het vestingstadje Bourtange. Bourtange ligt op een strategisch gelegen zandrug op de weg van Duitsland naar Groningen. In 1580 werd met de bouw van de vesting begonnen. Rond het stadje lag het Bourtangermoor, het grootste moeras van West-Europa. In de loop van de tijd verdroogde het moeras en om de vesting ontoegankelijk te houden, werd rond 1742 een stuk grond afgegraven en onder water gezet, de Natte Horizon. Stichting Het Groninger Landschap heeft dit land in 2005 voor een deel gereconstrueerd en het gebied is van groot belang voor de natuur. Er leven libellen, bruine en groene kikkers, de ijsvogels, dassen, koevinkjes, citroenvlinder, gehakkelde aurelia, en je vindt hier wilde planten als de blauwe knoop en de zwolse anjer.

Het is een afwisselende wandeling door een bijzonder en historisch landschap van ongeveer 7 km. De route gaat voor een deel door het vroegere Bourtangermoor en langs de Natte Horizon van Bourtange. De wandeling rondom Bourtange gaat over onverharde paden en zandruggen. Natuurlijk wandelen we ook door de vesting. Hier wandel je over verharde wegen en kun je naar wens op eigen gelegenheid door de vesting dwalen of met de fotograaf wandelen en fotograferen.

Fotograaf André geeft informatie en aanwijzingen over lichtval, compositie en camera-instellingen. Bovendien word je tijdens de high tea getrakteerd op historische lekkernijen die gemaakt zijn met biologische ingredienten. Deze fotografieworkshop is zowel voor beginners als gevorderden. Je maakt foto’s met je eigen (digitale) camera of smartphone.

Data & Kosten

Za 9 april 2022

Start: 13.00u. Einde: 17:00u.

Kosten: €50 p.p. (incl. fotografieworkshop en high tea)

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden / Vragen?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de wandeling.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.