Fotografiewandeling


Fotografiewandeling Exloo met ontbijt (6km)Za 18 juni 2022. Start: 06.00u.

Beleef de vroege ochtend met oerlandschappen en biologische ontbijt

Deze afwisselende wandeling van ongeveer 6 km speelt zich af rond het prehistorische landschap van de Hondsrug. De route gaat voor een deel door het UNESCO Global Geopark, een langgerekte zandrug van 70 kilometer lang van Emmen tot aan de stad Groningen. De Hondsrug is ontstaan door ijsstromen van 150.000 jaar geleden. Ooit hebben hier sabeltandtijges, oerneushoorns, oerherten en de koning van de ijstijd: de wolharige mammoeten rondgelopen met slagtanden van wel 4 meter lang! Al vroeg werd de Hondsrug bewoond door Neanderthalers en Hunebedbouwers, hun graven zijn het tastbare bewijs van de oertijd.
We wandelen door heidevelden, bossen en open velden met grafheuvels. Er is een diversiteit aan natuur te zien zoals struik- en dopheide, veenpluis en jeneverbesstruiken. Bij mist zien we wellicht de ‘witte wieven’ en als de zon net op is, kunnen we misschien de zeldzame heivlinder, heideblauwtje en bruine vuurvlinder tegenkomen.
Fotograaf André geeft informatie en aanwijzingen over lichtval, compositie en camera-instellingen. Bovendien word je tijdens het ontbijt getrakteerd op oer-lekkernijen die gemaakt zijn met biologische ingrediënten. Deze fotografieworkshop is zowel voor beginners als gevorderden. Je maakt foto’s met je eigen (digitale) camera of smartphone.
Trek de stoute schoenen aan en doe mee!

Data & Kosten

Za 18 juni 2022

Start: 06.00u. Einde: 10.00u.

Kosten: €50 p.p. (incl. ontbijt en fotografieworkshop)

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden / Vragen?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de wandeling.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.