Fotografiewandeling kloostertuin Ter Apel


Wilde planten, kruiden en bloemen van dichtbij met lunch (3km)Vr 22 juli 2022. Start: 10:00u.

Macrofotografie in kloostertuin ter Apel en wildpluklunch

Het Klooster Ter Apel ligt op een beboste zandrug langs de eeuwenoude handelsroute van Münster naar Groningen. Eens was het klooster het bruisend hart van de katholieke gemeenschap in de provincie Groningen. Het meer dan 550 jaar oude klooster staat tot op de dag van vandaag fier overeind in de 19de eeuwse aangeplante bossen van Ter Apel. Sinds 1992 staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het klooster beschikt over een kloostertuin. In aan drie kanten omsloten kloostertuin zijn meer dan 200 verschillende planten en kruiden, zoals munt, rozemarijn, koriander, kervel, dille en slaapbol. De tuin levert keukenkruiden, geneeskrachtige kruiden en planten voor verfstoffen. En in de bossen rondom het klooster staan allerlei wilde eetbare planten. De bloemen van de wilde planten en kruiden zijn prachtig om te fotograferen en heerlijk om te eten.

We maken een korte wandeling in de directe omgeving van het klooster om wilde (eetbare) planten te fotograferen. En we bezoeken natuurlijk ook de beroemde kloostertuin van het Klooster Ter Apel waar je bloemen en kruiden van dichtbij kunt fotograferen. Natuurgids Aaltine zal informatie geven over een aantal eetbare wilde planten en zal ze plukken voor de lunch. De dag wordt afgesloten met een wildpluklunch. Bij macrofotografie heb je een macrolens nodig als je een (digitale) camera gebruikt. Fotograaf André geeft informatie over macrofotografie, lichtval, compositie en camera-instellingen. Je maakt foto’s met je eigen (digitale) camera of smartphone en wandelt ongeveer 2-3km.

 

Data & Kosten

Vr 22 juli 2022

Start: 10.00u. Einde: 14:00u.

Kosten: €65 p.p. (incl. fotografieworkshop, entree klooster en wildpluklunch)

Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden / Vragen?

Heb je interesse? Meld je aan via dit contactformulier of neem een vrijblijvende optie op de wandeling.
En een vraag stellen, kan natuurlijk ook.